juli 5, 2017

Slovenië

No Product Was Found.

Ontdek Slovenië

De wandelaars komen tot rust in de stilte van de bergen, bergbeklimmers, skieërs, fietsers, kanovaarders, zeilers, vissers, jagers, golfspelers, paardrijders enzevoort iedereen kan zich overgeven aan de levendige natuurlijke mogelijkheden om te genieten in hun favoriete tak van sport.


Drie verschillende Culturen

Uit drie verschillende culturen namelijk de pannonische, alpen- en middellandse zee-kultuur komt de oorsprong voor gerechten uit de sloveense keuken. De oudste elementen van de Sloveense gerechten vindt men terug in de traditionele meelspijzen en soorten van papgerechten. Bekend zijn ook verschillende vormen van brood voor feestelijke gelegenheden zoals strengen deeg en kranzen. Een ander van oudsher gemaakt produkt is “Struklji”, een soort dumplings die men bereidt op 70 verschillende manieren met zoete, vlees of groentevullingen. En ook zeer bekend is het gerecht “Zganci” wat gemaakt wordt van boekweit.
Wijnland bij uitstek!

Slovenië is verdeeld in drie wijnstreken: Primorska, Posavska en Podravska die weer onderverdeeld zijn in 14 wijndistricten en ieder district heeft natuurlijk weer zijn eigen specifieke eigenschappen. De wijnstreek Primorska is bekend om zijn rode en volle witte wijnen. In Posavska wordt de bijzondere wijn “Civicek” gemaakt en in de wijnstreek “Podravska” is het thuisland van de Renski Rizling, van de Sauvignon, de Rulandec en de uitstekende wijnen Traminec en ook van mousserende wijnen.

De Zonnige Alpen

Het grootste deel van de Julische Alpen liggen binnen het gebied van het Triglav Nationaalpark. Aan de rand van het park ligt de bekende plaats Bled. Deze plaats is een waar toeristisch paradijs voor diverse recreatie mogelijkheden, congreszaal, casino en zijn golfbaan. De plaats Bohinj is het uitgangspunt voor verschillende bergtochten. Ook het meer van Bohinj en Bohinjska Bistrica zijn echt een paradijs voor de liefhebbers van activiteiten aan en op het water. In de directe omgeving bevinden zich de skihellingen, langlaufbanen maar the place to be voor bergfietsen, parasailing, bergbeklimmen enz.. ’s Winters kunt u terecht in Gora met zijn ski-hellingen en voor de meest uitlopende wintersportactiviteiten.

Het Groene Middellandse zee-gebied

De Sloveense kust is 46,6 kilometer lang en voor de steden met hun middeleeuwse karakter moet u zeker Piran, Izola en Koper bezoeken. Van de stad Koper wordt gezegd dat het één van de meest schilderachtige delen van het schiereiland Istrië is. Izola is weer bekend om zijn rijke visserstraditie. In deze plaats is aan de zuidkant het toerisme geconcentreerd met zijn Hotels, zwembaden en restaurants. Piran is ook een oude havenstad en is daarbij geheel als historisch monument beschermd. Hier vindt u de smalle straatjes, dicht op elkaar staande huisjes en dit geeft een heerlijk mediterraan karakter.
De geheimzinnige Karst

Het gebied van Karst heeft twee gezichten, het ene boven en het andere onder de grond. Dit is ontstaan uit het geheim van kalk en water. Aan de oppervlakte worden karstverschijnselen gevormd door invallen, landscheuren, bronnen, breuken, geulen en velden (Velden van Planiska en Cerknica), terwijl ondergronds zich ontelbare spleten, ravijnen en karstgrotten zich bevinden. Men zegt ook wel dat de Sloveense Karst het mooiste stukje onderaardse wereld van onze planeet is. Diverse grotten zijn op de lijst van beschermde Unesco monumenten zoals die van Pivka en Crna, de Zwarte grot, de grot Krizna jama en die van Vilenica. Ook is dit het gebied van de Lipizaner paarden. In Lipica bevindt zich al ruim 400 jaar een paardenstoeterij. Ook worden hier jaarlijks veel Internationale evenementen georganiseerd.

Het Levendige Ljubljana

In de hoofdstad Ljubljana wonen circa 275.000 inwoners en hoewel de stad tot de middelgrote Europese steden behoort, heeft zij de vriendelijkheid van een kleinere plaats behouden. Maar tegelijkertijd heeft het ook alles, wat een grote hoofdstad moet bezitten. U komt hier de culturen van Oost en West tegen, waardoor het oude zich harmonisch vermengt met het nieuwe van deze tijd. U vindt er cultuur met talrijke theaters, musea en galerieën maar ook een wetenschappelijk en universiteitscentrum. 1Het is ook een stad waar u in de zomermaanden de vele cafeetjes en bars kunt bezoeken.
Maribor heeft iets minder dan 115.000 inwoners en geldt als tweede belangrijkste centrum van Slovenië. Hier vindt u de oudste wijnrank van de wereld, die al meer dan 400 jaar groeit in de oude stadskern aan de rivier de Drava. Langs deze rivier zijn ook de uitgestrekte wijngaarden te vinden met meer dan 50 km aan wijnroutes. Overal vindt men wijnschenkerijen en toeristische boerderijen.

Actieve Kuuroorden

De rijkdom aan natuurlijke en ongerepte schatten van het land hebben gezorgd voor de bekendheid van de talrijke kuuroorden. Het thermale water met uiteenlopende eigenschappen en temperaturen en het mineraal water zorgen voor een perfecte combinatie voor een kuurbehandeling. Maar ook nog het zeewater en andere zoutoplossingen hebben een heilzame werking op het lichaam van de mens.
In deze kuuroorden is het aangenaam vakantie vieren. Naast iets te doen voor uw lichaam en geest, zorg voor uw lichamelijke en geestelijke conditie kunt u hier ook terecht voor zwemmen, hardlopen, wandelen, trainen op verschillende toestellen, golf, tennis, kegelen, bowlen, paardrijden, skiën en fietsen. Dit is natuurlijk de perfecte manier om gezond te leren leven!

Bled en Bohinj

De beroemde sloveense dichter, France Preseren, omschreef Bled dat er geen mooiere plaats
is met zoveel charme en gratie.
In dit deel van Slovenië zijn er schitterende bergen die deze plaats geheel omringen. Bled ligt
in het Triglav National Park tegen de grens van Oostenrijk aan. Deze omgeving wordt omringd door de Julische Alpen.
Als u in een bootje (gondels, pletnaboten) stapt om naar het eiland van Bled te varen weerspiegelt de kalksteen op de bodem van het meer met het zonlicht en geeft het meer een heldere turquoise kleur.

Ook is het inmiddels bekend dat de Slovenen gek zijn op mythes en legenden. Zo is de Maria Hemelvaartskerk niet zomaar een kerk maar als je geluk hebt, gaat je wens hier in vervulling. Iedereen mag het proberen: als je de bel in het kerkje drie keer kunt laten luiden, mag je een wens doen.

Vanf Bled bent u in twintig minuten in Bohinj. Deze plaats wordt ook wel het ‘Einde van de wereld’ genoemd. Op de weg hier naartoe tekenen bergen, dennenbomen en het meer vol zeilbootjes en kano’s zich af.

In Bohinj is naast Bled ook volop waterplezier te vinden zoals het genieten van een dagje varen met een kano of kayak. Rond het meer kom je ook veel wandelaars tegen maar ook paragliders. In de winter kunt u hier gebruik maken va de kabelbaan die u naar het skigebied van Bohinj brengt.
Het ski gebied van Bled en Bohinj is inmiddels bekend onder de wintersporters en jaarlijks genieten er steeds meer mensen in deze regio van hun ski vakantie.