juli 5, 2017

Zwitserland

No Product Was Found.

Toeristische informatie over Zwitserland

Zwitserland is vol met imposante bergtoppen, lieflijke dorpjes, kabelbanen, avonturenparken en speciale wandelroutes voor kinderen.

Graubünden

In de streek van Graubünden kunt u o.a.:

– Volgen met de kinderen van de Heidiroute met onderweg allerlei spannende opdrachten

– Koop in het dorp Guarda de beroemde koeienbellen van de populaire romanfiguur Schellenursli

– Koop een kaasje van de Kesslerhof in Klosters en geniet van de pure natuurlijke smaak

– Bezoek de plaats Guarda wat bekend staat om haar prachtig beschilderde gevels

– Heerlijk lunchen in het authentieke bergrestaurant Alpenrösli in Kloster

Zürich

Zürich is te omschrijven als een hippe stad, veel pittoreske straatjes, gezellige restaurants, unieke musea en skipistes.

De stad is gelegen aan de rivier de Limmat en heeft een uitzicht over het Meer van Zürich. De binnenstad nodigt u uit voor een dagje heerlijk rondslenteren en vergeet dan vooral niet De Bahnhofstrasse te bezoeken. Deze straat beschikt over de exclusieve winkels met als merken Luis Vitton, Chanel en Giorgi Armani. Na een dag heerlijk winkelen is er een keus uit meer dan 1700 restaurants, bars en trendy clubs!

Zürich is in de winter een prima uitvalsbasis voor een sneeuwrijke vakantie in de nabij gelegen Alpen.

Met een Zürich card heeft u toegang tot een 43 musea en kunt u onbeperkt reizen met het openbaar vervoer waaronder de boot. Een bezoek waard is zeker de imposante Grossmünster-Kathedraal, het groenrijke Lindenhof en het Kunsthaus met o.a. werken van Vincent van Gogh.

 

Basel

Vlakbij Duitsland en ook dicht aan de Franse grens vind je Basel op de Zwitserse oever  van de Rijn. Bij de gedachte aan deze welvarende, maar bescheiden metropool worden al gauw beelden van rijke bankiers en muffige kazen opgeroepen, maar Basel heeft zijn suffe Heidi-imago al lang geleden van zich afgeschud. Met een prachtige ligging in het Jura-gebergte, zijn roemrijke Zwiterse identiteit, een gastronomische keuken en een mix van nationaliteiten doet Basel niet onder voor de bekendere wereldsteden als Parijs en Londen. Basel is een bloeiende stad met een rauw randje en avontuurlijke uitspattingen die vooral tot uiting komen in gewaagde architectuur.

Het Berner Oberland

Berner Oberland is gelegen in het hart van Europa en helemaal niet zo ver weg van Freiburg en München in Zuid-Duitsland en Geneve en Lausanne. Het is gemakkelijk en snel te bereiken met auto, trein en vliegtuig. Het dichtsbijzijnde vliegveld ligt in de hoofdstad Bern.

Ook ligt hier de stad Interlaken, ingeklemd tussen de twee grote meren Thunersee en Brienerzersee. Het heeft veel charme, terrasjes, restaurants, exclusieve boetiekjes en natuurlijk de juweliers. Deze plaats is vooral bekend om zijn horloges.

Jungfrau Region. Deze regio geldt als een van ’s werelds mooiste en puurste berglandschappen en komt dan ook niet voor niets voor op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Dit natuurmonument wordt gedomineerd door drie Alpenreuzen met de namen Eiger, Mönch en Jungfrau.

Dit alles maakt het tot een heerlijke all season vakantiebestemming waar u heerlijk vakanties kunt vieren maar ook eventueel permanent wonen.

Brienzersee. Dit meer is 14 km lang en bijna 3 km breed en van dichtbij heeft het schone water een prachtige turquoise-groene kleur. Bijzonder om mee te maken is een boottocht op het meer. Hier kunt u de steile bergwanden zien die onder water net zo steil doorlopen, welke kenmerkend zijn voor een typisch ‘Alpenrandmeer’ en te vergelijken is met een Noors fjord.