Sans Parure

Gîte Rose

Gîte a la campagne

Op zoek naar een leuk vakantiehuis in Midden Frankrijk? Op ons terrein staan twee vakantiehuisjes, ook wel gîtes; gîte ‘Rose’ en gîte ‘A la campagne’. Oorspronkelijk waren het stallen voor het vee, maar na de verbouwing zijn het gezellige vakantiehuisjes geworden. De huisjes zijn vrijstaand en hebben een eigen terras met een prachtig uitzicht over het heuvelachtige landschap van de Combrailles. In de verte is nog net de kerktoren van Montaigut zichtbaar.
Vakantiehuisje ‘Rose’ is geschikt voor max. 4 personen. Je komt het huisje binnen door twee grote serredeuren. De woonkamer met zithoek en open keuken zijn beneden, evenals de badkamer met wastafel, douche en toilet. Op de (lage) slaapzolder staat één tweepersoonsbed en via een nisje (wat kinderen vaak helemaal geweldig vinden) kom je in het gedeelte waar twee éénpersoons bedden staan.
Vakantiehuisje ‘A la campagne’ is geschikt voor max. 3 personen. Ook hier kom je binnen door twee grote serredeuren. Beneden is de woonkamer met zithoek en keukenblok en het toilet. De ruime slaapkamer met een tweepersoonsbed en de (in maart 2016 geheel gerenoveerde!) badkamer met badmeubel en douchecabine zijn op de eerste verdieping. Er is ruimte genoeg voor een extra (kinder)bed.

Beide vakantiehuisjes zijn eenvoudig maar compleet ingericht. Ze zijn voorzien van een volledig ingerichte keuken en tuinmeubilair. De huisjes zijn voorzien van een zgn. ‘pompe à chaleur’. Een systeem dat in de zomer werkt als airconditioning en in de winter als verwarming. Dus het hele jaar door is het zeer aangenaam vertoeven in de huisjes.

De omgeving; Pays des Combrailles
Buxières sous Montaigut ligt in het noordelijke deel van de Puy de Dôme, het departement van de uitgedoofde vulkanen (de Puys). Het is een agrarische, weinig toeristische streek met een heuvelachtig landschap. Het is zeer geschikt om te wandelen en te fietsen. De vele riviertjes en meren lenen zich uitstekend voor zwemmen, kanoen en (karper)vissen. In de omliggende dorpen en steden worden vooral ‘s zomers veel activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld rommelmarkten, jeu de bouleswedstrijden en jazzfestivals.

Leuke Suggesties Voor Dagtochten Zijn Onder Meer:
– de Puy de Dôme (o.a. wandelen en parapenten)
– Saint Nectaire, met zijn typisch Auvergnatse kerk en heerlijke kaas.
– de prachtige oude stadjes Hérisson, Souvigny en Charroux
– de Gorges du Sioule (wandelen, vissen, kanoen)
– Spoorbrug Viaduct des Fades en de stuwmeren, alsook een waterval in St Priest des Champs.
– St. Pourcain, bekend ook om zijn wijn
– voor de kinderen pretpark Le Pal (ook gedeeltelijk dierentuin) en Vulcania

De Auvergne is een gebied waar de natuur volop aanwezig is. De wegen zijn er schaars en smal. Zorg voor een volle tank benzine want je zult flink moeten rijden voor het volgende tankstation. Een mooie route om te volgen is de “Kaasroute”. Je komt door alle dorpjes met bijzondere kazen uit de Auvergne.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website van Sans Parure