Hotel- restaurant Maya Luna – Mahahual

Hotel- restaurant Maya Luna – Mahahual

LOCATIE
In het zuidoosten van de Yucatan Peninsula ligt Mahahual aan de Caribische kust van Mexico. Ver weg van het massa tourisme van Cancun is dit kleine vissersdorp een fantastische plek om uit te rusten en te onstnappen aan de stress van het dagelijks leven. Op slechts 400 meter voor de kust van Mahahual ligt het Meso American Barrier Reef. Dit rif is het op een na grootste nog levende rif in de wereld en strekt zich uit van Honduras tot Mexico. Het biedt uitstekende mogelijkheden voor snorkelen en duiken.

HOTEL/RESTAURANT MAYA LUNA
Maya Luna, een klein ecologisch hotel restaurant, ligt 4 km ten zuiden van Mahahual. De ruime bungalows staan direct aan het strand met uitzicht over zee. Alle bungalows hebben hun eigen strand- en prive dak terras. Van veel mensen is het dakterras de favoriete plek. Hier heb je sochtends een prachtig uitzicht als de zon uit de zee opkomt. Aan de achterkant kijk je uit over kilometers Mangrove bos. Aan het eind van de dag is dit de perfect plek om te genieten van een koud biertje of een tropische cocktail. Of om de volle maan te zien opkomen uit de oceaan.
Sochtends wordt je midden in de natuur wakker met alleen het geluid van de golven en de vogels.

RESTAURANT

Ons restaurant is open voor ontbijt, lunch en diner. Naast de traditionele Mexicaanse gerechten zoals guacamole, nachos en fajitas biedt ons menu ook de keuze uit verschillende vis en vlees gerechten. Veel gasten bezoeken ons restaurant om onze specialiteit, de gevulde ananas, te proeven.

ELECTRICITEIT
Al onze electriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen. We vangen regenwater op op de daken van de bungalows en het restaurant en gebruiken dit voor douche en toilet.

PET FRIENDLY

We zijn erg pet-friendly bij Maya Luna. In Playa del Carmen en Cancun zijn er maar weinig plekjes waar je nog met je hond op het strand mag wandelen. Daarom komen veel bewoners een weekend naar ons hotel. Voor honden is ons strand ook een paradijsje.

ACTIVITEITEN

Naast allerlei watersport activiteiten zoals snorkelen, duiken, vissen, zeilen, zwemmen en kayaken kun je in de omgeving van Mahahual een aantal hele mooie dagtochten maken. Een bezoek aan de Maya site van Chachchoben is zeker aan te raden. Je kunt dit goed combineren met een duik in het meer van Bacalar (Dit meer heeft de bijnaam “Meer van de zeven kleuren”. Kohunleach is een andere archeologische site die nog niet zo heel lang geleden ontdekt is. De site is bekend om het grote masker wat ze hebben kunnen conserveren.