Hotel Rural Quinta da Geia

Twintig jaar geleden werd Hotel Rural Quinta da Geia geopend.

Een schitterend 4-sterren hotel in de bergen van midden-Portugal, in Aldeia das Dez. Een klein authentiek bergdorp op de hellingen van de Serra do Açor.

Het dorp met zijn verborgen trappen en smalle straatjes ademt nog steeds de sfeer van het authentieke Portugal. Een levendig dorp ook met een eigen Filarmonica, het traditionele jaarfeest en overige activiteiten.

 

Het hotel heeft 20 sfeervolle kamers, allen verschillend ingericht met veelal antiek meubilair en hemelbedden. Het hotel wordt centraal verwarmd. Het warme water komt van zonnecollectoren. Voor de TV is er een aansluiting op de optische kabel waardoor er meer dan 400 kanalen zijn te bezoeken. Ook het WIFI signaal komt van die kabel, perfecte en snelle ontvangst.

Voor de gasten zijn er twee sfeervolle lounges waar u kunt genieten van de duizenden boeken die in het Quinta da Geia zijn te vinden. En kijkt u dan ook nog eens naar de originele schilderijen en prenten die overal hangen

                                                                                       

Ook de complete intieme wellness, met sauna, turks bad, jacuzzi en lichttherapie stelt de gast in staat om lichaam en geest de nodige rust te geven.

Genieten kunt u ook in het restaurant João Brandão, waar de chef kok het beste uit de portugese keuken heeft gecombineerd met gerechten uit de internationale keuken.

Tot het domein van Quinta da Geia behoren ook een viertal volledig ingerichte luxe appartementen, twee voor 4 personen en twee voor 6  personen.En dat alles wordt omgeven door prachtig aangelegde tuinen met daarin een groot zwembad met kinderbad, ligbedden, trampoline etc.

Quinta da Geia  dient ook uitstekend als uitvalsbasis voor culturele en sportieve uitstapjes. U kunt gaan wandelen op één van de vijf uitgezette wandelroutes, u kunt u auto tochtje maken naar Piodão, een gerestaureerd leisteen dorp. Ook het Sanctuarium met de kruisweg kapellen is de moeite waard evenals de diverse musea, waaronder het recent geopende Olijfmuseum.

Een bezoek aan Coimbra, op een uurtje rijden van Quinta da Geia, met de wereldberoemde bibliotheek mag zeker niet ontbreken.

Kom uzelf overtuigen van de weldadige rust van Hotel Rural Quinta da Geia.