Le Clou France

Le Clou. Prachtig gelegen in de Monts du Cantal-Auvergne. 6KM boven Thiezac met een overweldigend uitzicht op de Plomb du Cantal.

Een paradijs voor wandelaars, rustzoekers, fietsers en mountainbikers. Of gewoon genieten met een boekje van het uitzicht bij ons. In de winter ook wintersport mogelijkheden.  We liggen op 16Km van het populaire skigebied van Super LeLioran met 60KM piste.

Bij Le Clou hebben we overnachtingsmogelijkheden in onze chambres d’hotes, 2 vakantie huizen (chalet en gite) en 3 campingplekken met geweldig uitzicht. Op 1500 meter van ons bevindt zich ook een restaurant.

In de chambres d’hotes hebben we 5 kamers voor 2 personen. De ruime gite is zeer ruim opgezet met beneden een 2p bed en een open insteeketage met 2 bedden en er is een mogelijkheid om een bed bij te plaatsen. Het chalet heeft 2 slaapkamers, waarvan 1 met een 2p bed en 1 slaapkamer met stapelbed.

 

In het camping gebouwtje staat voor de gasten een koelkast en magnetron. Lux camperen dus in een oase van rust.
Le Clou bestaat al 30 jaar en veel terugkerende gasten.Daarnaast organiseren we graag wandeltrektochten of droppings voor u.
We liggen direct aan de GR400 voor mooie en uitdagende wandelroutes. Maar ook voor de minder fanatieke wandelaars zijn er mooie en leuke wandelingen.

De Tour de France heeft onze regio de laatste jaren 2 keer bezocht. En steeds meer fietsers ontdekken de Cantal.  Met een dicht wegennet vele fietstour mogelijkheden. Of een deel van de Tour etape doen over de Puy Mary(Pas de Peyrol) en Col de Perthus en daarna de klim naar Le Clou en genieten van een drankje op ons terras.

En de Cantal is ook het maken van mooie auto routes door de Monts du Cantal, op een uurtje van ons strandjes bij de meren achter Aurillac, kano-varen op een uurtje van LeClou op de LOT. En prachtige bergdorpjes als het schilderachtige Salers of Tournemire. En de streekstad Aurillac (25000 inwoners) met vele restaurants.

 

Voor meer info kijk op Le Clou France