Slieve Elva Farmhouse B&B

      

Slieve Elva Bed & Breakfast is een perfect landelijk gelegen verblijf in het hartje van de “Burren” in het graafschap Clare. Een ideale bestemming voor wie op zoek is naar een B&B in West-Ierland, en wil ontsnappen aan de rush van het dagelijks leven.
Slieve Elva is de perfecte uitvalsbasis om het graafschap Clare te ontdekken. De mogelijkheden zijn haast onuitputtelijk: Burren National Park, de Cliffs of Moher, de Aran Islands, Bunratty Castle & folk park, wandelingen in de heuvels, pony trekking, fietsen, surfen, golfen, vissen, geocaching, … Ook dagtrips naar Connemara, Galway, Loophead, Limerick liggen binnen bereik.

Omgeving

Ontdek de “Burren”, een uniek landschap dat door mensen vaak beschreven wordt als een “maanlandschap” met unieke vegetatie waaronder wilde orchideeën en Blauwe gentianen die normaal enkel in de Alpen terug te vinden zijn. Met zijn megalitische monumenten zoals dolmen, ringforten, grottenstelsels en zelfs een heuse kaasmaker, chocolatier en parfumerie heeft deze streek enorm veel te bieden.

De B&B ligt op 3km van het dorp Lisdoonvarna en is bijzonder rustig gelegen. Je komt naar Slieve Elva voor een charmant verblijf, lekker eten, zuivere lucht en een prachtig landschap. Lokaal kan je ook genieten van traditionele pub sessies met live muziek, heerlijk eten, lokale bieren en dit alles in authentieke decors. Met de Burren Smokehouse is ook een van Ierlands beste zalmrokerijen vlakbij.

Eigenaars

Bovendien zul je hier warm worden onthaald door eigenaars Kris en Ireen. Hun vele bezoeken aan de regio zorgden ervoor dat Kris en Ireen verliefd werden op de natuurlijke schoonheid en de cultuur van het eiland, en op de gastvrijheid en de mentaliteit van zijn bewoners. Uiteindelijk gingen ze zichzelf meer en meer Iers voelen, en besloten ze permanent hierheen te verhuizen. Niet veel later kwam Slieve Elva B&B op hun pad en konden ze hun droom helemaal waarmaken. Zij zorgen voor een warm onthaal van de gasten, een eerste klas ontbijt met lokale producten en een heleboel huisbereid lekkers. Hun kennis van de regio delen ze bovendien maar al te graag met hun gasten bij wat koffie of thee.

       

Kamers

Slieve Elva B&B beschikt over 2 tweepersoonskamers, een twin kamer, een driepersoonskamer en een familiekamer voor 4 personen. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche, tv, radio, koffie- en theefaciliteiten. Ook is er voor gasten een aparte lounge waar men gezellig kan ontspannen met DVD’s, gezelschapsspelen, boeken en zelfs muziek maken ligt binnen de mogelijkheden. Doorheen de hele B&B is wifi beschikbaar.

   

   

Wisten jullie trouwens al dat de Burren een van de grootste inspiraties was van J.R.R. Tolkien en zijn Lord of The Rings films? Hij heeft hier enkele maanden verbleven en velen van zijn landschapsbeschrijvingen zijn dan ook op deze streek gebaseerd.

Voor boekingen of verdere vragen kan u steeds terecht via de website: www.slieveelva.com en via mail: info@slieveelva.com