Monte Da Gravita

Als trotse eigenaren van dit prachtige stukje Portugal heten wij (Peter, Marianne, Bas en Niels van den Blink) je van harte welkom op ons landgoed Monte da Gravita waar rust, ontspanning en inspiratie samengaan te midden van een schilderachtig landschap.

Wij willen je graag uitnodigen hiervan mee te genieten!

In het mooie, afwisselende landschap van de Alentejo, ligt ons landgoed Monte da Gravita. Maar liefst 7 hectare ongerepte natuur aan de rand van het beschermde natuurgebied: Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina, waar je op nog geen 25 autominuten (gegarandeerd zonder files!) prachtige, rustige stranden vindt waarvan er diverse ook zeer geschikt zijn voor een bezoek met kleine kinderen. De wat grotere plaats Odemira ligt op 20 km. afstand en hier vind je leuke restaurants, winkels en diverse supermarkten.
Al rijdend door het schilderachtige, golvende landschap van de Alentejo met zijn korenvelden en kurkeiken en diverse kleine dorpjes, valt direct op dat de rustzoekers onder u een goede keuze hebben gemaakt.
Dezelfde serene rust die je vindt op Monte da Gravita is kenmerkend voor de hele omgeving.
De Alentejo is een heuvelachtig gebied tussen de Taag en de Algarve en biedt een zeer wisselend landschap met bossen, stranden, veeteelt, landbouwgrond, talloze broedende ooievaars en indrukwekkende stuwmeren (o.a. het bekende Santa Clara stuwmeer). De Alentejo is de grootste provincie van Portugal (26.000 km2) en tevens de regio met het minste aantal inwoners per km2. waardoor het gevoel van saamhorigheid hier nog sterk wordt gekoesterd en dit vind je terug in de muziek (Fado), de tradities (processies en optochten met daarna een “baile” = Portugese dansavond) en de plaatselijke keuken.

Pittoreske plaatsjes in de omgeving zoals Odemira (20 km.), São Luis (10 km.) en de iets drukkere badplaats Vila Nova de Milfontes (20 km.) bieden voor elk wat wils; winkelen, cultuur, uitgaan en de heerlijke streek gerechten bij de diverse restaurantjes. De mogelijkheden voor luie stranddagen, lange of korte wandelingen, fietsen (lees een verslag van zeer tevreden fietsers!), surfen en paardrijden zijn volop aanwezig en vanuit Odemira kun je heerlijke kanotochten maken over de schoonste rivier van Europa, de Mira.

Onze ruime, vrijstaande accommodaties zijn compleet ingericht en bieden alle privacy en comfort om een ontspannen verblijf te garanderen. Monte da Gravita heeft een heerlijk ruim zwembad, gevuld met zuiver bronwater en comfortabele ligstoelen op het zonneterras.
Op verzoek kunnen wij ontbijt verzorgen en wij vinden het leuk om meerdere malen per week een typisch Portugese maaltijd met Alentejaanse wijnen te verzorgen, waarbij de nadruk ligt op het proeven van verse, lokale producten. Indien gewenst is er voor de kinderen uiteraard een passend alternatief. In elk huisje ligt een uitgebreide informatiemap met vele tips om de cultuur en mooie omgeving verder te ontdekken. Wij zijn officieel geregistreerd als Alojamento Local (AL).

Wij verheugen ons op je komst en kijken er naar uit je te laten kennismaken met dit nog onbedorven stukje Portugal!

Voor meer info, neem een kijkje op onze site: www.montegravita.com